MÉRŐBERENDEZÉSEK, SABLONOK, POZICIONÁLÓ, SZERELŐ, HEGESZTŐ BERENDEZÉSEK

Vállalkozásunk jellemzően autóipari beszállítók részére készít ellenőrző, hegesztő, pozicionáló készülékeket. Jelenlegi kapacitásunk évi 150-200 készülék gyártását teszi lehetővé a legkülönbözőbb kivitelben: a megoldások sora a hagyományos pozicionálókkal és idomszerekkel ellátott „GO-NOGO” elven működő készülékektől a kamerás ellenőrzéssel kombinált, gyakran pneumatikát, hidraulikát, elektronikát integráltan tartalmazó eszközökig terjed. Palettánk szokatlanul nagyméretű (pl. 1400 mm x 1000 mm) termékeket is tartalmaz. Készülékeinket igény szerint darabszámlálóval, pecsételővel tudjuk ellátni.

Mechanikus lemezellenőrző készülékek

Nagy pontosságú (0,02-0,05 mm) ellenőrző készülékek prés szerszámból kieső lemezalkatrészek, vagy hegesztett, szerelt összeállítások ellenőrzésére. Ezek a mérősablonok alak és helyzettűrések (pozíciók, kontúrvonalak, felületi profilok) tűrésmezőn belüli vizsgálatát teszik lehetővé vizuális, illetve idomszeres megoldásokkal.

Mérőórás ellenőrző készülékek

A nagy pontosságú (0,02-0,05 mm) mérő készülékek érzékenysége a kiválasztott mérőóra függvénye (lehet akár 0,001 mm). Alkalmasak bázisrendszeren rögzített alkatrészek vagy hegesztett, szerelt összeállítások mérőórás ellenőrzésére. Kiválóan alkalmas SPC pontok mérésére, valamint minden olyan alkatrésznél, ahol a minősítés mellett követelmény az eltérések számszerűsítése.

Nagyméretű ellenőrző sablonok

Nagyméretű sablonok, melyek feladata, hogy a félkész vagy beépítésre előkészített termék számára lemodellezzék a beépítés körülményeit és annak megfelelőségét. Az eszközök kialakításuknak köszönhetően ellenállnak a vetemedésnek, megfelelő szilárdsággal rendelkeznek, így alkalmasak nagy kiterjedésű, vagy nehezebb alkatrészek ellenőrzésére is.

Poka-Yoke készülékek

A készülék bázisrendszeren tájolt préselt lemez alkatrész deformációit szűri ki, továbbá ellenőrzi annak furatpozícióinak megfelelőségét, a felületkezelés meglétét, a rá szerelt komponensek meglétét, és 3D vonalkód alapján azonosítást is végez. A hibákat képernyőn diagnosztizálja, a jó és rossz darabokat számlálja, azokat szeparálja.

Kamerás ellenőrző állomások

Az itt látható két, egymásba épített állomás egyidejűleg két termék ellenőrzésére képes. Műanyag alkatrészre szerelt színes patentok meglétét és színének megfelelőségét ellenőrzi. Kétkezes indítású pneumatikus leszorításokkal működik. Az ellenőrzés eredményét visszajelző lámpák mutatják, a teljesítményt digitális darabszámlálóval lehet nyomon követni. A megfelelően szerelt alkatrészt dátumbélyegzővel látja el.

Zéró sablonok

Autóipari beszállítónk részére készítettünk úgynevezett zéró sablont BMW G30 típusú hátsó lámpához. A mester minta CMM mérősablon képességvizsgálatára és kalibrálására alkalmas. A zéró sablon a meghatározott mérési pontokon +/- 0,05 mm-en belüli pontossággal rendelkezik.

Pozicionáló készülékek kézi szereléshez és robot megmunkáláshoz

Munkatársaink gyakorlottak a megfogást megkönnyítő és a szerelés közbeni pozicionálást segítő eszközök tervezésében és gyártásában. Ezek amellett, hogy fontosak a munkabalesetek megelőzéséhez, alkalmasak egyedi műszaki igények kielégítésére is.

Az itt bemutatott készülékek különböző technológiai területeken robottal végzett sorjázás, marás, szerelés, lángolás közben végzik a munkadarabok helyezését és pozícióban tartását. Fontos szempont, hogy a készülékek kialakítása a rendszer minimális töltési illetve ciklusidejét biztosítsa.

Készülékek kézi és robot hegesztéshez

Különböző méretű, maximum 1500 mm nagyságú fém alkatrészek hegesztés előtti illesztésére és pozícióban tartására szolgáló készülékek, melyek alkalmasak a keletkező elvezetésére. Az itt bemutatott készülék különböző technológiai területeken robottal végzett feladatok közben végzik a munkadarabok helyezését és pozícióban tartását.

Szerelő asztalok, egyedi munkaállomások

Előre gyártott profilokból készülnek különböző felszereltségű és méretű szerelő asztalaink az elektronikai-, a számítás-technikai és az autóipar számára. A munkaállomások billenő asztalos vagy forgózsámolyos kivitelben, különböző kiegészítőkkel készülhetnek a leendő munkafolyamat követelményei szerint. (mágnes tábla, alkatrész tároló, stb.). A munkaállomások funkciója rugalmasan változtatható, kiegészíthető ellenőrző készülékekkel, így lehetővé teszik a gyártás közbeni minőségellenőrzést csakúgy, mint a végellenőrzést.

Kézi préssel integrált szerelő készülékünk egyedi vevői igényekhez tervezett szerelő állomás, kési préses működtetéssel. Gyors és biztos tájolást és szerelést biztosít az egymásba préselendő alkatrészeknek.

További részletekért és ajánlatért keresse kollégánkat az alábbi elérhetőségek egyikén:


Kövecses Dániel
daniel.kovecses@dussergroup.hu

sales@dussergroup.hu

+36 70 528 6610