IPARI AUTOMATIZÁLÁS

Automatizált megoldásaink a ma ismert legkorszerűbb technológiára épülnek. A feladat jellege és megrendelőink igénye alapján választjuk ki a legmegfelelőbb manipulátor rendszert, robot típust, vezérlést és szoftvert. Vállalkozunk meglévő berendezés automatizálására, új gép gyártására vagy meglévő gépsor-elemek automatizált összeillesztésére.

Az automatizálás minden esetben integrációs feladatot is jelent. A hagyományos gépészeti elemek és tevékenységek mellett megjelennek a pneumatika, hidraulika, elektromosság és a logikai elemek (PLC) illetve robotok programozásának feladatai. Ezeken a területeken mindenütt rendelkezünk saját, komoly tapasztalattal bíró mérnöki és szerelési, programozói kapacitással, mellyel a feladatterületek összehangolását biztosítva, házon belül végezzük, illetve terhelési csúcsok esetén a bevont alvállalkozókat felügyelve teljesítjük az integrált tervezési, gyártási és szerelési, tesztelési, üzembe helyezési feladat sort.

 

Robot technolnógia

Egyre szélesebb körben jelentkező igény a munkafolyamatok automatizálásának illetve robotizálásának igénye. Ezt folyamatosan táplálja a minőségi követelmények emelkedése és a gazdasági hatékonyság növelésének szükségszerűsége. Az elmúlt évek során a robotok ár/érték arányának drasztikus növekedése mindennapivá tette alkalmazásuk megfontolását és sok esetben a célgépek helyett való felhasználásukat. Tapasztalatink alapján, ahol csak lehetséges robotizált megoldásokat ajánlunk az automatizálási igények kielégítésére. Az elmúlt években komoly tapasztalatot szereztünk önálló robotcellák tervezésében, megépítésében és jelenleg is végezzük folyamatba integrált, a folyamatot teljesen vagy részben automatizáló rendszerek tervezését és kivitelezését. Robotcellák építésekor a megrendelőink által preferált robot típust (jellemzően ABB, FANUC, KUKA) alkalmazzuk.

 

Célgépek építése

Az automatizálási igénnyel jelentkező feladatok egy részének megoldását célgép építés jelenti. Megrendelőinkkel együttműködve komoly gyakorlatot szereztünk manipulátor karokkal működtetett lineáris automata gyártóeszközök gyártásában éppúgy, mint a körasztalos megoldások létrehozásában. Ezen célgépek hatékonyságukkal és alacsony tulajdonlási, működési költségükkel és magas rendelkezésre állási képességükkel hívják fel magukra a figyelmet. Gyakorlatunk szerint az ilyen berendezések építését csak kiemelt színvonalú, hosszú élettartamra tervezett elemekből és saját gyártásban készített kiegészítő alkatrészekkel építjük. Minden célgép építésének kritikus pontja a tesztelési fázis, ahol a nem tervezhető/nem várt problémák felszínre kerülnek. Itt óriási előnyt jelent saját gyártó kapacitásunk, mely biztosítja, hogy a szükséges módosításokat, kiegészítések gyorsan, hatékonyan illesszük a berendezéshez.

 

Komplett gyártó sorok

Egyre gyakrabban keresnek partnereink olyan problémával, melynek megoldásához már nem elég egy célgépet vagy robotcellát üzembe állítani, hanem összefüggő tevékenység sorozat teljes lefedése vagyis komplett gyártó sor elkészítése a cél. Ezen feladatok több terület (folyamatfejlesztés, projektmenedzsment, finanszírozás) teljes összefogását és koordinációját igényli. Cégünk az elmúlt időszakban jelentősen fejlesztette mérnökirodai területét és e mellett egy olyan cégcsoport tagja lett, melyben megtalálhatóak mindazok a közgazdasági és finanszírozási elemek, melyek lehetővé teszik, hogy vállalkozzunk ilyen nagyságú és bonyolultságú feladatok elvállalására is alkalmas.