INNOVÁCIÓS MEGOLDÁSOK

Cégünk rengeteg innovatív megoldás kialakításában vesz részt, melyre Megrendelőink kérnek fel bennünket. Folyamatosan szükséges azonban saját hagyományos termelési és szolgáltatási folyamatunk fejlesztése valamint új termékek, szolgáltatások kutatása, fejlesztése. 3D szkennelés, robot-marás, parabolikus napkollektor…..

SZKENNELÉS 3D-BEN

Néhány évvel ezelőtt nagy fejtörést és megoldhatatlannak tűnő problémát okozott, ha rajz vagy műszaki dokumentáció hiányában pl. egy kopott vagy törött alkatrészt illetve szerszámot szerettek volna gyorsan pótolniújragyártani. Ma már néhány óra alatt elkészíthető bármilyen tárgy 3D-s modellje. Ehhez nincs szükség másra, mint a reprodukálni kívánt tárgyra és a modern technológiára. A 3D-s szkennelés eredménye egy pontfelhő, melyből számítógépes program segítségével elkészíthető a tárgy méretarányos modellje. Ezt követően a megrendelő eldöntheti, hogy megvásárolja a modellt és annak alapján gyártót keres termékére, vagy cégünket bízza meg az után-gyártással. Arra is van lehetőség, hogy a beszkennelt tárgy modelljén mérnökeink elvégezzék a megrendelő által kért módosításokat, ami újabb ötletek, fejlesztések megvalósítását indíthatja el. A 3D-s szkennelés széles körben terjed, mert gyors, költséghatékony és rendkívül pontos technológia. Kérjen tanácsot és ajánlatot, ha a fentiekhez hasonló megoldást keres!

ROBOT MEGMUNKÁLÁS

Cégünk fejlődésének egyik stratégiai iránya a robottal történő megmunkálási lehetőségek fejlesztése és ezeknek megrendelőinknél történő üzembe helyezése. Ennek első típusai a robotra szerelt marófejekkel történő precíziós megmunkálás, melyhez cégünk nagyon sok fizikai és szoftveres valamint eljárási elemet fejlesztett ki, melyekkel biztosítható, hogy egy robottal történő megmunkálás, figyelemmel a robottól elvárható pontossági értékekkel és felvegye a versenyt a hagyományos CNC gépek funkcionalitásával és jelentősen meg is haladja azt. Hiszünk ennek a technológiának az előretörésében és ár/érték arányának rendkívüli előnyeiben.

Saját cellánkkal vállalkozunk gyártási feladatok elvégzésére, mellyel demonstráljuk az általunk kidolgozott eszközök, eljárások képességeit és hatékonyságát.

 

TELEPHELY FEJLESZTÉS

Cégünk telephelye egy koros épületben található, mely jelen formájában sem esztétikailag, sem energia hatékonyságban, sem elrendezésében nem felel meg stratégiai céljainknak és cég megújítási terveinknek. A telephelyen nagyrészt megtörtént a nyílászárók cseréje, de hátra van a tetőszigetelés a külső szigetelés és esztétikai megújítás, illetve belső munkaterek kialakítása. Ezekhez a feladatokhoz részletes tervekkel rendelkezünk, melyek alapján pályázati lehetőséget várunk, illetve addig is folyamatosan végezzük az egyes megújítási tevékenységeket.

 

PARKOL PROJEKT

A Gép- és Gépelem Kft. sikeresen pályázott az Új Széchenyi Terv Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretében meghirdetett Vállalatok komplex technológiai innovációjának támogatása pályázati kiíráson. A 112 millió forint összköltségű projektjének megvalósítására 50,4 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. Kutatás-fejlesztési projektünk olyan napkollektor termék kifejlesztését célozta meg, amely parabolateknővel fókuszált napsugárzás hasznosítására épül. A fókuszálással megnövelt sugárzásintenzitás lehetővé teszi a napkollektor piacon elterjedt, kizárólag meleg víz előállítására alkalmas berendezéseknél magasabb üzemi hőmérsékletek elérését. A cég a fejlesztésnél célul tűzte ki a termékkel szemben a bárki számára elérhető árat, egyszerű üzemeltethetőséget, egyszerű kivitelt. A létrehozni kívánt berendezés azokat célozza meg, akiknek előnyös a magas hőmérsékleten előállított energia. A projekt keretében kifejlesztésre kerülő eszköz elsősorban egyéni, háztartási-, illetve kisipari fogyasztók számára kínálhat kedvező megoldást. A kollektor termékcsaládból a felhasználók a nekik szükséges felhasználásra csatlakoztathatják a hő hasznosító, illetve hőt felhasználó eszközeiket, rendszereiket A tervezett megoldás üzemeltetés és karbantarthatóság szempontjából rendkívül egyszerű, lapra szerelt csomagból szaktudás nélkül összeépíthető, gyártása és élettartam végével megsemmisítése a lehető legkisebb károsító hatással van a környezetre. 2013 nyarára készült el a PARKOL (Parabolikus napkollektor) nevű szolár rendszer termékgyártási dokumentációja, mellyel a Gép- és Gépelem Kft. megalapozza a termékcsalád sorozatgyártását.