MÉRNÖKI SZOLGÁLTATÁSOK

Mérnökirodán túl! Célunk, hogy mérnökirodánk tevékenységében haladja meg a hagyományos mérnökirodai tevékenységet. Amellett hogy precízen végezzük tervezési és konstrukciós feladatainkat egyre jelentősebb az általunk megalkotott berendezések tágabb környezetével való komplex foglalkozás és ennek kapcsán komplex magoldás szállítás ideértve a kapcsolódó folyamatok áttekintését optimalizálását, szervezését a szükséges kontrolling számítások támogatását és ahol ez szükséges a projektmenedzselési illetve integrátori finanszírozási feladatok ellátását. 

Tervezés

Mérnökeink dinamikus, kreatív, munkájukat precízen, alázattal és szenvedéllyel végző szakemberek, akik tapasztalatot szereztek a lemezmegmunkálás, műanyagipar, fröccsöntés, szerszámtervezés, automatizálás, robotika számos területén. Érdeklődésük éppoly élénk, ha egy bonyolult törött alkatrészt kell lemodellezniük, mint amikor egy robotot tanítanak az elvárt műveletekre. Nagy gyakorlattal rendelkeznek a 2D-s és 3D-s tervezés terén és kiaknázzák a legmodernebb tervező programok – UniGraphics, Solid Edge, Siemens NX – adta lehetőségeket, hogy partnereinket minél magasabb színvonalon szolgálják ki legyen az összeállítási rajz, látványterv. Munkájukat az ötlet vagy kérés felvetésétől a konstrukció bemutatásán át a megvalósításig ügyfél centrikusság, találékonyság, innovatív probléma megoldás jellemzi.

 

Folyamatfejlesztés

A gazdasági környezet egyre több partnerünket ösztönöz arra, hogy az általuk végzett sorozatgyártást árban, termelékenységben, minőségben illetve költséghatékonyság szempontjából versenyképesebbé tegyék. Mérnökeink és közgazdászaink rendelkeznek gyártó üzemi tapasztalattal, ezért probléma-érzékenyen és érdeklődve fogadják a folyamatfejlesztésre irányuló feladatokat. Személyesen utaznak a helyszínre, hogy felmérjék partnereink igényeit és minden körülménnyel számoljanak a fejlesztésre irányuló alternatívák kidolgozásakor. Gyakran kapnak felkérést, hogy tegyenek javaslatot a meglévő manuális vagy gépi folyamatok fejlesztésére, ismétlődő részfeladatok gépesítésére, a javasolt megoldás számítógépes modellezésére.

Célunk az, hogy megrendelőink számára az adottságaiknak, pénzügyi lehetőségeiknek, az adott termék életciklusának, darabszámának leginkább megfelelő megoldást dolgozzuk ki. A megoldás kiválasztást a szükséges Lean elemzéssel, folyamat modellezéssel és leírással valamint komplett megtérülés számítással segítjük. ezt követően vállaljuk a kiválasztott folyamat teljes megvalósítását és bevezetését.

 

Projekt menedzsment

Egy vállalkozás versenyképessége azon múlik, miben más, miben jobb, mint a versenytársak, ugyanakkor még a legkiválóbbak sem lehetnek tájékozottak és tapasztaltak mindenben. Gyakran fordul elő, hogy egy vezető érzi, milyen irányban szeretne fejleszteni, meg is van az elképzelése, talán az eszközei és a forrása is, tele van ötletekkel és tervekkel, a fejlesztésbe mégsem mer belevágni. Ennek oka legtöbbször az, hogy annyi a működtetéssel, operatív munkával, adminisztrációval kapcsolatos napi feladat, hogy sem idő, sem energia nem marad a fejlesztések megtervezésére,előkészítésére,ütemezésére, kivitelezésére. Ebben nyújt segítséget felkészült projektmenedzserekből álló csapatunk. Ők azok, akik elkészítik megbízóink számára a megvalósíthatósági tanulmányokat, pénzügyi és megtérülési terveket, ahol lehetőség van rá pályázatokat. Tárgyalnak a beszállítókkal, bankokkal, előkészítik a döntéseket, bevonják a megbízó munkatársait, szakembereit, beszerzik az igazolásokat, tanúsítványokat, engedélyeket – egy szóval: leveszik a gondot a döntéshozók válláról és ők arra szánhatják az idejüket, amiért a vállalkozást életre hívták: hogy kiszolgálják ügyfeleiket.

 

Konzultáció

A gyártóeszköz felújításokkal, gépbeszerzésekkel, új beruházásokkal kapcsolatos döntések során a döntéshozók feladata rendkívül komplex. Figyelembe kell venniük a vállalat hosszú távú stratégiáját, a műszaki elvárásokat, a vevők igényeit, a gyártott termékkel szemben támasztott követelményeket, pénzügyi szempontokat, biztonsági követelményeket, a hatóságok engedélyezési folyamatait és még sorolhatnánk. Mivel nem lehetnek minden terület szakértői, munkájuk során folyamatosan tájékozódnak, egyeztetnek. Ez az a pillanat, amikor a műszaki konzultáció igénye felmerül. Forduljanak hozzánk bizalommal, ha az Önök számára legmegfelelőbb műszaki problémára keresnek korszerű, integrált komplex megoldást! Felkészült mérnökeink gondoskodnak arról, hogy a döntéseket megalapozott műszaki érvekkel és számításokkal támasszák alá.