GYÁRTÁS, MEGMUNKÁLÁS

Az eltelt évtizedek alatt az egyszerű alátéttől a szerelt részegységekig sokféle felkérésnek tettünk eleget. Folyamatosan fejlődő technológiánk lehetővé teszi egyedi alkatrészek, szerszámok, készülékek gyártását, saját vagy hozott tervek alapján hagyományos forgácsoló gépekkel és CNC technológiával 3 és 5 tengelyen.

 

Gépparkunk

1 db Sodic Premium Huzalszikra forgácsoló berendezés 610mm x 430mm x 200mm es megmunkálási tartománnyal

8 db 3 tengelyes CNC marógép az alábbi megmunkálási tartománnyal:
3 db 1100mm x 1500 x 500 mm
1 db 1000mm x 505mm x 500mm
2 db 750mm x 405mm x 500 mm
2 db 750mm x 305mm x 500 mm

2 db hagyományos marógép

1 db CNC eszterga

4 db hagyományos eszterga

2 db síkköszörű

1 db palástköszörű

1 db Wenczel kordináta mérőgép 2000mm x 1000mm x 500 mm mérési tartománnyal

 

Prototípus gyártás

A feltalálók, termékfejlesztők, konstruktőrök, formatervezők, mérnökök, iparművészek alkotómunkájának legizgalmasabb, legfelelősségteljesebb és gyakran legsikeresebb pillanata, amikor amit eddig csak rajzon vagy számítógépes modellen láthattak, azt kézbe foghatják, körbejárhatják, kipróbálhatják. Meggyőződhetnek arról, hogy a tervezett alkatrész, gépelem illik-e a konstrukcióba, sorozatgyártásra alkalmas-e,  pontos-e a méret, a súly, belefér-e a költségvetésbe, vagy az így testet   öltött műtárgy arányai az elképzeltek szerint alakultak-e.

Ebben nyújtunk segítséget mindannyiszor, amikor legyártjuk az első prototípust. Prototípus lehet bármi: alkatrész, szerszám, készülék, sablon, vagy akár szobor, dombormű, reklámfigura, ajándéktárgy, marketingeszköz. A lehetőségek sora szinte korlátlan! Mivel gyakorlatilag bármilyen anyag forgácsolására vállalkozni tudunk,  az első mintadarab készülhet műanyagból, műgyantából gumiból, fából, műfából, bármilyen színesfémből, alumíniumból, vasból, acélból, ötvözetekből.

 

Egyedi alkatrészgyártás

Jó szervezés és tudatos folyamatirányítás mellett is előfordul meghibásodás, gépleállás, teljesítmény csökkenés vagy üzemzavar. Nem mentesek ettől még a legmagasabb színvonalon működő és tervezett karbantartási ütemtervvel rendelkező vállalatok sem, hiszen elég egy rejtett anyaghiba, vagy egyéb váratlan esemény.  Sok esetben egy apró alkatrészen múlik a termelés gyors újraindítása és a termelés zavartalansága.

Stratégiánk része, hogy megkönnyítsük a termelésirányítók, karbantartók, beszerzők munkáját. Kollégáink gyakorlottak a legkülönbözőbb anyagok megmunkálásában legyen az POM vagy más ipari műanyag, műfa, textil bakelit, réz, bronz, vas, acél, alumínium, egyéb rozsdamentes anyagok és ötvözetek. A beérkezett minták, rajzok  és igények alapján segítséget nyújtunk a legmegfelelőbb alapanyag kiválasztásában, beszerzésében. A nálunk rendelt alkatrészeket a felhasználás szempontjából legmegfelelőbb felületkezeléssel szállítjuk ki partnereinknek (hőkezelés/cementálás, krómozás, kerámiázás, stb.). feltöltés alatt…

 

Szerszámgyártás

Forgalmunk jelentős részét köszönhetjük az autóipari beszállítói körbe tartozó, illetve a fém megmunkálás élvonalában tevékenykedő partnereinknek.  Ebben a piaci szegmensben merül fel legjellemzőbben a fémalakító, lemez-megmunkáló, vágó, daraboló, hajlító, sajtoló, lyukasztó, stancoló szerszámok tervezése, javítása, átalakítása, gyártása iránti igény.  A műanyag alkatrészek gyártásával foglalkozó cégek részéről pedig egyre több ajánlatkérés érkezik fröccsöntő szerszámok tervezésére és/vagy gyártására.  Tapasztalt mérnökeink rövid határidőn belül adnak versenyképes ajánlatot a beérkező megbízások kivitelezésére.

 

Mérőberendezések, sablonok

Az autóipar magyarországi bővülésével megnőtt az igény a sorozatgyártásban alkalmazott ellenőrző és mérő készülékek, kézi- és robothegesztő sablonok iránt. Kevesen vannak Magyarországon akik vállalkoznak erre a feladatra, mely rendkívül pontos gyártást és összeszerelést, nagy türelmet, kézügyességet és aprólékosságot igényel. Büszkék vagyunk arra, hogy a lemezalkatrészek sorozatgyártásával, szerszámkészítéssel foglalkozó, jellemzően autóipari beszállító cégek sok éve bizalommal vannak irántunk, így az eltelt két évtized alatt a legsokrétűbb tapasztalatot az ellenőrző készülékek tervezése és gyártása terén szereztük. Partnereink megküldik számunkra az ellenőrizni kívánt alkatrészek modelljét, mely alapján elkészítjük a mérő sablon 3D-t tervét és ajánlatot adunk a készülék gyártására. A végleges koncepció elfogadtatását követően megrendelt készüléket mérési jegyzőkönyvvel szállítjuk partnereink részére.